Importanta prosoapelor de hartie

Standardele de sanatate la locul de munca determina masura in care angajatii sunt protejati de boli si infectii si protejeaza la randul lor persoanele carora le ofera anumite servicii.

O companie sau un restaurant care nu acorda atentie grupurilor sanitare creeaza mediul propice pentru a raspandi rapid o infectie printre angajati. Ca rezultat, angajatii nu vor veni la serviciu din cauza bolilor, iar clientii restaurantului se vor orienta spre alt loc unde sa ia masa.

Pledoaria pentru spalarea mainilor a fost promovata pe scarca larga de catre domeniul sanatatii, de fapt, este recunoscut ca spalarea corecta a mainilor ne poate proteja de boli comune si de infectii, precum raceala si gripa.

Toata lumea crede ca isi spala mainile corect: apa, sapun si clatire. Nu este chiar asa. O parte importanta din acest proces este trecuta cu vederea: vorbim despre uscarea mainilor.

IMPORTANTA USCARII MAINILOR

Uscarea mainilor completeaza procesul de spalare a mainilor. Este actul final, care previne raspandirea bacteriilor dupa ce ti-ai spalat mainile.

Multe persoane trec cu vederea nevoie de uscare corecta mainilor, iesind astfel din toaleta cu bacterii care se agata de umezeala palmelor.

Uscarea corecta a mainilor dupa spalare determina, de fapt, siguranta ca acei germeni pe care nu ii doriti, au disparut din sistem. Folosind prosoape de hartie dupa ce ti-ai spalat mainile scazi riscul de infecti cu bacterii precum Salmonella si E-coli.

Mainile umede ofera un mediu mai propice pentru aceste bacterii daunatoare, astfel incat este necesar sza va asigurati de uscarea corespunzatoare a mainilor.

Opțiunile de uscare a mâinilor

PROSOAPELE DE HARTIE ITI POT USCA RAPID MAINILE

Prosoapele de hartie au un nivel foarte ridicat de absorbtie, astfel incat pot indeparta cu usurinta rezidurile de pe maini, intr-un timp foarte scurt. De exemplu, pentru prosoape de hartie este nevoie de 10 secunde aproximativ, ca sa reduca apa reziduala de pe maini.

De asemenea, uscandu-ti mainile cu prosoape de hartie poti elimina bacteriile prin frecare.

Aceasta frecare este o componenta cheie a eficientiei uscarii mainilor cu prosoape de hartie, deoarece ajuta la eliminarea fizica a microbilor care raman dupa spalare si previne contaminarea ulterioara.

Daca nu gasiti prosoape de hartie, asigura-te ca mainile tale sunt spalate corespunzator si nu folosi in comun prosoape traditionale.