Etiologia giardiozei. Giardia lambdia. Giardia lamblia ADN


Giardioza, cunoscuta in popor si etiologia giardiozei numele de giardia, este afectiunea intestinala cauzata de infectia cu parazitul Giardia lamblia, care patrunde in intestinul subtire.

etiologia giardiozei

Cauze giardioza Parazitul microscopic Giardia se regaseste in intreaga lume, insa in special in zonele sarace, cu o igiena precara si cu apa contaminata. Parazitul se poate gasi atat in apa din fantani, cat si in lacuri, piscine sau chiar in apa de la robinet. Inainte ca parazitul sa ajunga in scaunacesta capata o carcasa, capatand aspectul unui chist, carcasa care ii permite sa supravietuiasca in afara intestinelor si cateva luni.

Infectia cu Giardia lamblia se petrece prin ingerarea chisturilor parazite. Acest lucru se poate intampla prin consumul de apa contaminata, prin consumul de mancare contaminata sau prin contaminarea in urma contactul direct cu persoana infestata.

giardia ce să nu mănânci

Cea mai comuna cale prin care Giardia patrunde in intestinele tale este insa prin ingerarea apei contaminate din lacuri, izvoare, piscine, rauri sau de la robinet. Etiologia giardiozei persoana care sufera de diaree poate, spre exemplu, sa contamineze etiologia giardiozei piscina intreaga. In ceea ce priveste mancarea, aceasta este infestata etiologia giardiozei regula prin manipularea de catre bucatari care au giardioza si nu se spala pe maini inainte de a gati.

hpv mannen keel lichide de găuri de vierme

Totodata, si spalarea alimentelor cu apa contaminata le poate infesta. In ceea ce priveste infestarea cu virusul Gardia lamblia in urma unui contact direct cu o persoana care sufera de giardioza, parintii care schimba scutecele copiilor se pot pricopsi cu acest parazit prin contactul cu materiile fecale care contin chisturi parazite.

etiologia giardiozei metastatic cancer nos

Si sexul anal este o metoda de infestare cu parazitul care declanseaza giardioza. Simptome giardioza Multe persoane care sufera de giardioza nu prezinta simptome chiar daca au acest parazit in organism.

etiologia giardiozei a văzut un vierme în scaun

Daca insa pacientul se afla printre cei la care boala se etiologia giardiozei, acestea sunt qawwali new.