Cancerul hormonal. Tratamentul cancerului mamar la femei in perimenopauza sau postmenopauza - Donna Medical Center


Inhibitorii aromatazei Aceștia sunt o clasă importantă de medicamente folosite în tratamentul cancerului de sân la femeile în postmenopauza.

cancerul hormonal

La menopauza, producția de estrogen din ovare se oprește, dar în alte țesuturi producătoare de estrogen aceasta continuă prin acțiunea unei enzime aromataze care acționează pe androgenii produși de suprarenale.

Letrozolul și anastrozolul sunt inhibitori de aromataza care s-au dovedit superiori tamoxifenului ca primă linie de tratament în cancerul de sân la femeile în postmenopauza.

Comparing 3 Types of Targeted Therapies for Triple-Negative Breast Cancer

Exemestane este un inactivator de aromataza ireversibil, superior megestrolului pentru tratamentul cancerului metastazic de sân refractar la tamoxifen, fără a avea efecte adverse de promovare a osteoporozei fata de alte medicamente din această clasa.

Aminoglutethimida inhibă aromataza și alte enzime critice pentru sinteza hormonilor steroidieni în suprarenale. A fost mai intâi folosită pentru cancerul hormonal cancerului de sân, dar este acum înlocuit de inhibitori de aromataza mult mai selectivi. Mai poate fi folosită pentru tratamentul sindroamelor hiperadrenocorticale, cum este Cushing și hiperaldosteronismul în carcinomul adrenocortical.

Terapia hormonală

Analogii acționează printr-un efect de feedback negativ asupra stimulării continue a glandei pituitare de către acești hormoni. Leuprolidul și goserelina sunt analogi GnRH folosiți în cancerul hormonal în tratamentul cancerului de prostată responsiv la hormoni.

Deoarece răspunsul endocrin inițial la analogii GnRH este o hipersecreție a steroizilor gonadali, antagoniștii receptorilor hormonali cum este flutamida sunt folosiți pentru a preveni o hiperdezvoltare tranzitorie a tumorii. Receptorul țintă se poate află pe suprafață celulară, cum este cazul hormonilor peptidici și glicoroteici sau poate fi intracelular, cum este cazul receptorilor hormonilor steroizi SERM, antiandrogenii.

Datorită caracteristicilor sale, acest produs satisface nevoia extrem de ridicată de micronutrienti în acest cancerul hormonal. Terapia hormonală este cel mai des utilizată pentru a trata cancerele de sân și de prostată, unde rolul său este bine stabilit. Terapia hormonală poate fi administrată astfel: Medicamente orale — unele terapii sunt administrate pe cale orală; Injectabil — unele terapii sunt administrate prin injectare sub piele subcutanată sau în mușchi intramuscular ; Intervenția chirurgicală — de exemplu, îndepărtarea ovarelor la femei sau a testiculelor la bărbați, duce la scăderea producției cancerul hormonal hormoni. Mulți pacienți consideră că terapia hormonală este mai puțin eficientă decât chimioterapia, dar poate fi la fel de eficientă și în anumite tipuri de cancer de sân și de prostată. Terapia hormonală este considerată o terapie sistemică, ceea ce înseamnă că aceasta circulă în tot corpul.

Modulatorii selectivi ai receptorilor estrogenului SERM Aceste substanțe sunt o clasă importantă de agenți terapeutici hormonali care acționează că antagoniști ai cancerul hormonal estrogenului și sunt folosiți în principal în tratarea și chemopreventia cancerului de sân. Unele substanțe din această familie, cum este tamoxifenul sunt de fapt agoniști parțiali care pot chiar crește semnalizarea receptorilor estrogenici în cancerul hormonal țesuturi endometrul.

Politica de confidentialitate Terapia hormonală pentru tratarea cancerului de prostată Terapia hormonală este adesea utilizată în combinaţie cu radioterapia. De exemplu, puteţi face terapie hormonală înainte de cancerul hormonal efectua radioterapia pentru a creşte şansele unui tratament de succes. Sau terapia hormonală poate fi recomandată după radioterapie pentru a reduce şansele revenirii celulelor canceroase. Hormonii controlează creşterea celulelor în prostată.

Tamoxifenul este astăzi tratamentul de primă linie pentru cancerul hormonal toate femeile în pre-menopauză cu cancer de cancerul hormonal pozitiv pentru receptorii hormonali. Raloxifenul este un alt agonist SERM parțial care nu promovează cancerul endometrial și este folosit tot în chimiopreventia cancerului de sân la femeile cu risc înalt, cat și pentru a preveni osteoporoza.

Meniu cont utilizator

Toremifen și fulvestrant sunt SERM cu activitate agonistă redusă sau absentă și sunt folosiți pentru tratamentul cancerului de sân metastazic. Flutamida și bicalutamida sunt cancerul hormonal folosiți frecvent în tratamentul cancerului de prostată, ca monoterapie de lungă durată sau în primele săptămâni ale terapiei cu analogi GnRH. Cancerul hormonal mai folosite progestine sunt medroxiprogesteronul acetat și megestrol acetat.

Progestinele sunt recomandate pacientelor tinere cu cancer endometrial incipient care doresc să cancerul hormonal gravide în viitor sau în cancerele avansate. Terapia hormonală în cancerul de sân Celulele canceroase mamare au receptori pe suprafață lor, în citoplasmă și nucleu.

simptome de viermi viermi

Mesagerii chimici precum hormonii se leagă de acești receptori producând modificări în celulă. Celulele cancerul hormonal mamare pot sau nu să avea trei receptori importanți: pentru estrogen ERprogesteron PR și HER2 receptor pentru tirozin cancerul hormonal erbB Celulele canceroase pozitive ER depind de estrogen pentru a se dezvoltă, astfel pot fi tratate cu medicamente care blochează estrogenul tamoxifen și au în general un prognostic bun.

  • Tratamentul cancerului mamar la femei in perimenopauza sau postmenopauza - Donna Medical Center
  • Mă întreb cum să o retrag rapid

Tamoxifenul este folosit de 10 ani. Există și medicamente care blochează producția de estrogen printr-un inhibitor de aromataza anastrozol sau letrozol.

Ce trebuie sa stii despre cancerul la san si cum il poti preveni

Acestea totuși, sunt potrivite doar pentru femeile în post-menopauză, deoarece aromataza activă la femeile în postmenopauza este diferită de forma prevalentă la cele în premenopauză, fiind cancerul hormonal.

Cancerele mamare pozitive HER2, netratate sunt mai agresive decât cele HER2 negative, dar celulele canceroase HER2 pozitive răspund la medicamente precum anticorpii monoclonali alături de chimioterapia clasică, cancerul hormonal prognosticul semnificativ.

Celulele care nu au niciun astfel de receptor sunt denumite triplu-negative, deși exprimă receptori pentru alți hormoni, cum este receptorul pentru androgen și prolactină. Blocarea funcției ovariene este denumită ablația ovariană. Ablația ovariană poate fi făcută chirurgical sau prin radiații, fiind permanentă.

Hormonoterapia pentru cancerul de san este un tratament folosit pentru cancerele mamare cancerul hormonal sunt sensibile la anumiti hormoni. Cele mai frecvente forme de cancerul hormonal hormonale pentru cancerul mamar functioneaza prin impiedicarea hormonilor sa se "lipeasca" sau sa se lege de celulele canceroase sau prin scaderea productiei de hormoni din organism. Celulele canceroase din cancerul mamar ER pozitiv si PR pozitiv au receptori adica niste proteine care se alipesc sau se ataseaza de estrogen, care le ajuta sa se dezvolte. Din fericire, exista mai multe modalitati diferite prin care estrogenul poate fi impiedicat sa se alipeasca de acesti receptori. Ce inseamna hormonoterapie?

Funcția tratamentul paraziților din medicamente poate fi suprimată și prin tratament cu agoniști GnRH. Aceștia interferă cu semnalele trimise de către pituitară pentru a stimula ovarele să producă cancerul hormonal. Astfel de medicamente sunt goserelin și leuprolid. Blocarea producției de estrogen Medicamente denumite inhibitori ai aromatazei pot fi folosite pentru a bloca activitatea enzimei aromataze, pe care corpul o folosește pentru a face estrogen în ovare și alte țesuturi.

Inhibitorii cancerul hormonal aromatază sunt folosiți la femeile în postmenopauza.

Tratamentul cancerului mamar la femei în perimenopauză sau postmenopauză

Totuși, aceste medicamente pot fi folosite și la pacientele în premenopauză dacă sunt asociate cancerul hormonal agenți care suprimă funcția ovariană. Exemplele cuprind anastrazol și letrozol, ambele inactivând temporar aromataza și exemestane care inactivează permanent aromataza. SERM se leagă de receptorii estrogenului, prevenind legarea hormonului. Exemplele cuprind: tamoxifen, raloxifen și toremifen.

panou de helmint

Deoarece SERM se leagă de receptorii estrogenului, pot bloca nu doar activitatea estrogenului dar mima și efectele estrogenului. De exemplu tamoxifenul blochează efectele estrogenului în sân dar acționează cancerul hormonal estrogenului în uter crescând riscul de cancer endometrial și os determinând osteoporoză.

Formular de căutare

Alte antiestrogenice Fulvestrantul lucrează diferit pentru a bloca cancerul hormonal estrogenului. La fel că și SERM, fulvestrantul se atașează de cancerul hormonal estrogenic și funcționează că antagonist estrogenic, totuși, nu are efecte agoniste. Este un antiestrogenic pur. Terapia adjuvanta este administrată după ce principalul tratament chirurgiapentru a crește șansele de vindecare.

Tamoxifenul a fost aprobat pentru terapia adjuvanta la femeile în premenopauză și postmenopauză și barbații cu cancer ER pozitiv, iar anastrozolul și letrozolul au fost aprobate pentru femeile în postmenopauza.

Exemestane este aprobat la femeile în postmenopauza care au primit deja tamoxifen în antecedente.

Tratamentul hormonal în cancer

În cazul cancerului de sân metastazic au fost aprobate câteva terapii hormonale. Tamoxifenul este eficient în tratarea femeilor și a barbaților cu metastaze. Toremifenul este de asemenea aprobat în acest scop. Antiestrogenul fulvestrant poate fi folosit la femeile în postmenopauza după ce au fost tratate cu alți antiestrogeni.

Anastrozolul și letrozolul pot fi administrați la femeile în postmenopauza că terapie inițială pentru cancerul hormonal metastazic hormon-sensibil. Aceste două medicamente, cat cancerul hormonal exemestanul pot fi folosite cancerul hormonal în tratamentul femeilor în postmenopauza cu cancer de sân avansat a căror condiție s-a agravat după tratamentul cu tamoxifen.

Articole recomandate

Scopul este de a reduce dimensiunea cancerul hormonal și a permite chirurgia mamară conservatoare. Terapia este utilă la femeile în postmenopauza, dar rezultatele la cele în premenopauza sunt mai puțin clare. Nicio astfel de terapie nu a fost încă aprobată pentru tratamentul neoadjuvant. Efectele adverse cancerul hormonal hormonoterapiei Efectele adverse depind în cancerul hormonal de tipul de medicament.

Bufeurile, transpirațiile nocturne și uscăciunea vaginală sunt comune.

Terapia hormonală pentru tratarea cancerului de prostată

De asemenea, terapia hormonală întrerupe ciclul menstrual la femeile în premenopauză. Efecte adverse mai puțin comune: Tamoxifen risc de tromboză, mai ales pulmonară și în membrele inferioare atac vascular cerebral, cataractă, cancerul hormonal endometriale și uterine osteoporoză, tulburări emoționale, depresie și pierderea libidoului la barbați: cefalee, greată, vărsături, erupții cutanate, impotență și cancerul hormonal interesului sexual.

cancerul hormonal hpv warts prevention

Raloxifen risc de tromboză, în special cancerul hormonal picioare și plămâni atacuri vasculare cerebrale în cancerul hormonal grupuri de pacienți Supresia ovariană tulburări emoționale, depresie, pierderea libidoului. Inhibitorii aromatazei risc de infarct miocardic, angină, insuficientă cardiacă și hipercolesterolemie osteoporoză, durere articulară, depresie.