Anemie microcitara


Anemia la copii, simptome si tratament

Distrucția celulară crescută anemiile hemolitice : anomalii intracorpusculare — sferocitoza ereditară, deficite enzimatice piruvatkinaza, G6PDHhemoglobinopatii; anomalii extracorpusculare — autoimune anemie hemolitică prin aglutinare la receposttransfuzional, incompatibilitate Rh; anemie microcitara celulare — în microangiopatii, coagulare intravasculară diseminată, parazitoze malariechirurgie cardiacă, hemodializă.

Anemii prin pierderea de sȃnge: posttraumatică, postoperatorie; anemiile anemie microcitara hemoragiile digestive — apar lent, progresiv şi sunt bine tolerate; de cauză ginecologică — metroragii, menoragii abundente, post-partum; în parazitoze intestinale. Anemia aparentă Este o falsă anemie care apare în situații de hipervolemie, cȃnd supraîncărcarea volumului circulant duce la apariția unei scăderi a concentrației hemoglobinei.

anemie microcitara

Cauzele posibile pot fi: exces de sare sau aport crescut lichidian cu retenție intravasculară, sau în sarcină anemie prin hemodiluție. Anemia la copii Spre deosebire de adulți, la copii există o variație a valorilor hematocritului şi hemoglobinei în diferite etape de vȃrstă.

anemie microcitara

Intervalul luni: anemia care apare în acest interval de vârstă poate avea cel mai adesea drept cauze hemoglobinopatiile congenitale; de asemenea, în acest interval se diagnostichează frecvent aplazii anemie microcitara congenitale. Odată cu vârsta poate apărea o variație a frecvenței în funcție de sex, astfel încât în perioada pubertății creşte frecvența la fete din cauza pierderii de sȃnge anemie microcitara.

anemie microcitara papilloma nyelven

Din punct anemie microcitara vedere al anemiilor congenitale, există variații anemie microcitara funcție de istoricul rasial: talasemiile sunt mai frecvente la rasa mediteraneeană sau asiatică; deficitul de G6PDH este mai frecvent la populațiile din Grecia, Filipine, la evrei sau rasa neagră. Factori de risc:.

anemie microcitara helmintox vartojimas vaikams